Обговорення проблемних питань захисту права власності за позовами прокурорів про повернення земельних ділянок у державну власність | НААУ

До початку трансляції:

Круглий стіл

Обговорення проблемних питань захисту права власності за позовами прокурорів про повернення земельних ділянок у державну власність

283 Переглядів Версія для друку
12:00 Пт 10.05.24
онлайн
Доповідачі: Юрій Чумак, Сергій Лисенко
Організатор: Комітети НААУ з питань захисту бізнесу та інвесторів та з питань аграрного, земельного та довкілевог

10 травня 2024 року у НААУ відбудеться круглий стіл на тему «Обговорення проблемних питань захисту права власності за  позовами прокурорів про повернення земельних ділянок у державну власність».

Ініціаторами заходу виступили комітети НААУ з питань захисту бізнесу та інвесторів та з питань аграрного, земельного та довкілевого права.

Круглий стіл розпочнеться о 12:00 у режимі онлайн і транслюватиметься на платформі Zoom та Facebook-сторінці НААУ.

Актуальність проведення заходу полягає в тому, що існує низка неврегульованих або недостатньо врегульованих Верховним Судом питань, пов’язаних із розглядом судами справ за позовами прокурорів  про повернення земельних ділянок у державну власність.

Питання до обговорення:

1. Розмежування негаторного та віндикаційного способів захисту прав держави щодо кожної категорії земель. Особливості доказування обрання прокурором неналежного способу захисту.

2. Чи мають пріоритет дані земельного кадастру над іншими доказами щодо визначення цільового призначення земель?

3.  Застосування позовної давності до цієї категорії спорів.

4. Вирішення питання витребування земельної ділянки від добросовісного набувача (компенсація та механізми її застосування).

Спікером заходу буде суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Юрій Чумак. Модеруватиме – заступник голови Комітету НААУ з питань захисту бізнесу та інвесторів Сергій Лисенко.

Участь у круглому столі доступна за посиланням.

За більше детальною інформацію можна звертатися до члена команди координатора комітетів НААУ Олени Давидюк (o.davydiuk@unba.org.ua).

Розповісти про подію

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл