В UNBA NextGen поділилися планами на рік | НААУ

В UNBA NextGen поділилися планами на рік

Самоврядування
16:24 Пт 16.02.24 7979 Переглядів
Версія для друку

Днями відбулося засідання Молодіжного Комітету Національної асоціації адвокатів України, під час якого члени ради UNBA NextGen та регіональні представники обговорили плани діяльності на найближчий час і сповістити про кадрові зміни.

Голова комітету Сергій Барбашин сповістив, що цього року започатковано реалізацію низки проектів, серед яких:

  • турнір з судових дебатів. Заявки на участь уже зібрані і 20 лютого відбудеться установча зустріч, на якій учасники познайомляться з тренерами та представлять капітанів своїх команд. Турнір спрямований на набуття студентами практичних навичок з побудови правової позиції, підготовки процесуальних документів, ведення судової справи та виступу у судовому засіданні;
  • досвід міжнародного навчання. З метою обміну корисним досвідом в НААУ збирають інформацію про наявні проекти, критерії відбору та особливості проходження адвокатами навчання за кордоном. Перша публікація цієї рубрики вже розміщена на сайті НААУ;
  • інтерв’ю з корифеями, легендами адвокатури України про реалії професійного шляху а також круглий стіл з колегами з різним досвідом (1-5-10 + років);

Також UNBA NextGen протягом року проводитиме регулярні заходи, в тому числі освітні та фахові обговорення спільно з іншими комітетами та ознайомчі - зі студентами-юристами провідних українських вишів.

Окремою темою 2024 року стане мобілізація та військове право. Тут заплановано створення робочої групи, яка організовуватиме заходи для адвокатів спільно з Комітетом НААУ з питань військового права, а також опікуватиметься допомогою адвокатів на фронті.

С.Барбашин в ході засідання представив нового заступника голови комітету, яким став Ігор Андрєєв. «Ми працюємо майже у кожному регіоні України, успішно реалізуємо глобальні та всеукраїнські проекти, а також представляємо НААУ на міжнародній арені, зауважив очільник UNBA NextGen. - Комітет – це можливості для розвитку та реалізації здібностей кожного бажаючого. Це підтверджується і складом, і особистими досягненнями наших учасників. Тому я щиро дякую Жанні Грушко за роботу, та її внесок у наш розвиток на посаді заступника комітету. А Ігорю – мої вітання із призначенням на відповідальну посаду та побажання плідної та успішної роботи».

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Як діяти, коли орган опіки і піклування не надсилає письмовий…

Сімейний кодекс України покладає, в тому числі на орган опіки та піклування, обов'язок подати письмовий висновок щодо розв'язання спору. Проте не рідко державний орган ігнорує це зобов’язання.

15:23 Пт 17.05.24 3532

Етика

Валентин Гвоздій: Чому адвокат не може свідчити проти свого клієнта

Коли адвокат без згоди клієнта розголошує довірену йому інформацію (наприклад, аби досягти угоди у кримінальному провадженні і зменшити собі покарання), це містить ознаки дисциплінарного правопорушення.

13:52 Пт 17.05.24 3563

Законодавство

На автотранспорті пропонується запровадити контрольні закупівлі -…

Сьогодні в держави відсутні дієві інструменти для контролю за ринком автомобільних пасажирських перевезень. Чимало послуг надаються з порушенням закону в частині оплати. Задокументувати рух грошей або регулярність надання послуг на маршруті досить складно.

18:43 Чт 16.05.24 4658

Дискусія

Проблеми повернення земельних ділянок у державну власність…

У спорах про повернення земельних ділянок у державну власність сформувалась судова практика, коли нерідко порушуються права власників цих земель. Як цього уникнути – досліджували під час круглого столу адвокати та судді.

16:18 Чт 16.05.24 5097

Навчання

Як правильно подати електронний доказ - матеріали вебінару

Як і всі інші галузі, судочинство сьогодні зазнає відчутних змін у напрямі цифровізації процесів. Зокрема, стало можливим використання електронних доказів. Як правильно подати електронні докази, щоб їх прийняв суд?

11:12 Чт 16.05.24 5899

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 8575

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 6732

Гарантії діяльності

У прагненні дістатися до адвокатської таємниці слідчий ігнорував…

Попри відсутність дозволу суду на вилучення ноутбука і смартфона адвоката, слідчий під час обшуку все ж зробив це. Навіть коли слідчий суддя потім не дозволив арештовувати ці гаджети, їх відмовилися повертати власнику. У ситуацію втрутилася Національна асоціація адвокатів України.

13:43 Вт 14.05.24 5084

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл